Preview Mode Links will not work in preview mode

Under lupen - ufiltrert og nedpå om bank & finans

Dec 18, 2019

Bankbransjen stjeler ofte medienes rampelys, men forsikringsbransjen fortjener mer oppmerksomhet! Maskinlæring, tingenes internett, insurtech og delingsøkonomi er blant trendene som virkelig har satt fart på innovasjonstakten i bransjen. Nye virksomheter og konsepter ser dagens lys uten at det nødvendigvis forandrer...


Dec 3, 2019

Man kommer ikke utenom Vipps i diskusjoner om fremtidens bankbransje. På rekordtid har Norges beste fintech klart å bygge en posisjon som landets mest anbefalte merkevarer - foran selskaper som Netflix og Spotify.
 
I denne episoden får vi besøk av Elisabeth Barrie, Chief Product Officer i Vipps. Vi snakker om...


Nov 7, 2019

Nærmest alle nordmenn bruker nettbank, og 2 av 3 bruker mobilbank. Hva vil denne utviklingen bety for banker med et lokalt/fysisk fokus om noen tiår? Er det lettere å bygge tillit regionalt enn nasjonalt?

I denne episoden har vertene Stefan Astroza og Kristian Enger besøk av Marianne Wik Sætre (Direktør for...


Oct 7, 2019

FinTech vs banker: det beste fra to verdener eller hindring for reell innovasjon?

Tradisjon møter innovasjon, hvordan fungerer samspillet i praksis? Vil vi få en norsk FinTech unicorn i fremtiden, eller har bankene en for stor rolle i dagens bransje?

I denne episoden har vertene Stefan Astroza og Kristian Enger besøk...


Sep 17, 2019

PSD2 er innført, men hva betyr det for bankkundene? Og for bankene? Trenger bankbransjen i det hele tatt et EU-direktiv for å være innovative?

Gjester er CDO i Sbanken Christoffer Hernæs, kommersiell direktør i Danske Bank Knut Anders Wangen, head of platforms i DNB Waseem Rashid og Trond Inge Østbye, leder...