Preview Mode Links will not work in preview mode

Under lupen - ufiltrert og nedpå om bank & finans

Sep 12, 2023

Etter en velfortjent sommerpause og pappapermisjon for både Stefan og Petter, er Under lupen tilbake for å ta fatt på høstsesongen. Vi starter med å rette søkelyset mot folkefinansiering, som tidligere har fått en del negativ omtale i norske medier.

For å gi et mer balansert bilde og utforske...


May 12, 2023

I denne episoden får vi besøk av medgründer og daglig leder i Two, Andreas Mjelde. Two tilbyr en Buy Now Pay Later tjeneste for bedrifter, og ønsker med det å gjøre det enklere for bedrifter å handle av hverandre. Siden oppstart har selskapet vokst til over 70 ansatte og har kontorer i flere europeiske byer. Vi...


Apr 20, 2023

I denne episoden får vi besøk av Brynjar Ellingsen, gründer og daglig leder i Fixrate. Fixrate tilbyr en digital markedsplass for store bankinnskudd som nesten 60 banker har tatt i bruk siden oppstarten i 2017. Vi snakker blant annet om hvordan Fixrate gikk fra idé til etablering, hvordan reisen så langt har vært...


Mar 30, 2023

Embedded finance, eller integrerte finanstjenester og produkter, har fått stadig mer oppmerksomhet de siste årene. Vi ser bilprodusenter som integrerer lån og forsikringsprodukter i sine kjøpesreiser, og vi ser betalingsaktører som gjør det mulig å kjøpe varer og få utsatt betaling.

Etter hvert som eksemplene...


Mar 23, 2023

Bærekraft har for lengst blitt satt høyt på finansbransjens agenda. Likevel har vi en lang vei å gå før både finansbransjen og kundene. Den lenge omtalte EU-taksonomien ble innført ved årsskiftet og vil legge klare føringer, både for finansbransjen og for kundene.

Vi forventer at flere regelverk vil legge...